Úvod » LIATINOVÉ PANVICE » Liatinová platňa 42x42
Liatinová platňa na grilovanie.
Grilovacia platňa je obojstranná,
rebrovaná strana je vhodná na grilovanie mäsa, klobás, párkov, rýb atď..
hladka strana je vhodná na pečenie zeleniny, príloh a iných pochutín.
Okraj panvice zabraňuje odkvapkávaniu tuku,
2 pevné rukoväte: robustné, kvalitné a odolné
Veľmi dobrá akumulácia tepla / rozvod tepelnej energie
vhodné pre plynové grily, plynové varné stoličky, do rúry, tiež do otvoreného ohňa alebo na drevené uhlie či brikety
Poznámka k produktu:
Konečný produkt môže mať v tvare a farbe menšie odchýlky (malé hrbolčeky, farebné nedokonalosti a pod.). Na Vaše perfektné grilovanie, pečenie a varenie nemajú tieto prirodzené vlastnosti liatiny žiadny negatívny vplyv.
Liatina je zabezpečená povrchovou úpravou, rastlinným olejom proti hrdzaveniu, ktorý treba pred prvým použitím odstrániť.
Veľkosť:
vnútorný rozmer (plocha na pečenie): cca 40,5 x 40,5 cm,
veľkosť (rozmer) s madlami: cca 50,5 cm,
hrúbka panvice: cca 3 cm,
Hmotnosť: cca 10,07 kg.
Materiál: masívna liatina, veľmi robustná.
Použitie a ošetrovanie liatinového riadu
Príprava pred prvým použitím :
Liatinový riad pred prvým použitím starostlivo umyte v čistej, horúcej vode. Nepoužívajte saponáty, ani hrubé umývacie pomôcky/drôtenka/. Ideálna je mäkká kefa na riady, alebo jemná hubka.
Umyté liatinové riady ihneď poriadne osušte. Potom vnútorný povrch riadov dôkladne potrite rastlinným olejom bez pridanej soli. Môžete použiť aj stužený tuk, ktorý rozotriete po vnútornej strane riadu, necháte ho prehriať a prebytočný tuk zlejete.
Pre dosiahnutie ideálneho efektu sa môže tento postup pred prvým použitím 2-3x zopakovať.
Nakoniec vytrite riady papierovou utierkou. Správne pripravený liatinový riad bude dokonale nepriľnavý. Riady udržiavajte stále mierne mastné, podporujete tým ich nepriľnavosť a zároveň zabránite prípadnému vzniku korózie.
Používanie liatinového riadu:
Liatina je veľmi odolný materiál. Preto je možné používať aj kovové kuchynské náčinie bez obáv z poškodenia povrchu.
Prírodná liatina znesie veľmi vysoké teploty, preto ju môžete používať aj na otvorenom ohni. Ale vyvarujte sa prudkých zmien teplôt, aby nedošlo k narušeniu štruktúry /prípadne až popraskaniu /materiálu. Neumiestňujte ani liatinové riady priamo na rozpálený sporák, pred použitím je vhodné ich predhriať v rúre. Ohrievajte ich pomaly asi minútu a pol. Liatinové riady sú krehké, dávajte preto pozor na pády, alebo prudké nárazy.